George Stavorinus

Op de technische school was het voor George al vrij snel helder dat hij graag schilder wilde worden. Tijdens de technieklessen was dit voor hem veruit het leukste vak en daarnaast behaalde hij ook goede cijfers op de werkstukken, vaktheorie, kleurenleer en esthetica.

 

In 1988 is George begonnen bij de Schildersvakopleiding Friesland dat toen net was opgericht, hij hoorde bij de eerste lichting. George: “Ik denk dat een groot deel van mijn liefde voor het vak met trots te maken heeft, je collega’s en de klant positief verrassen met uitstekend vakwerk en dat geeft enorm veel voldoening.”

 

Toen hij de ondernemersopleiding goed had afgerond was de stap naar het ondernemerschap een logische keuze. Maar op het moment dat hij 30 jaar in het vak zat begon het toch wat te kriebelen en wilde hij een draai aan zijn carrière geven. In zijn familie en vriendenkring zijn meerdere mensen werkzaam in het onderwijs en dat had eigenlijk al jaren zijn interesse.

 

George: “Nu bestaat mijn werk uit het doorgeven van mijn vakkennis en liefde voor het vak, daarnaast ben ik veel bezig met het coachen van de leerlingen om ze te helpen bij hun eerste stappen in het bedrijfsleven. Ik wil mijn leerlingen trots laten zijn op wat ze als potentiële vakman of vakvrouw kunnen en ze bewust maken van hun rechten en plichten als werknemer in onze mooie branche. Vaak zeg ik tegen mijn leerlingen: zorg dat jij je vak goed beheerst want een goede vakman krijgt veel waardering en kan een uitstekend boterham verdienen.”